Business

Aerodrom Tuzla: Završetak radova na proširenju putničkog terminala polovinom maja

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić posjetili su danas Međunarodni aerodrom Tuzla gdje su razgovarali sa direktorom Rifetom Karasalihovićem o onome što je realizovano u protekloj i planovima za ovu godinu.

Ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona je ovom prilikom direktor Karasalihović prezentovao dinamiku radova narekonstrukciji putničkog terminala kao i projekat izgradnje atrija  i prostora u kojem će biti smještene putničke agencije, rent-a-car kuće i suvenirnicena Međunarodnom aerodromu Tuzla. Zbog vremenskih prilika i niskih temperatura neki od radova su kasnili, istaknuo je direktor Karasalihović dodajući da bi krajem maja trebalo da se okončaju svi radovi.

Ministar Gluhić pohvalio je rekordno, 50 % povećanje broja putnika u prva tri mjeseca ove godine. Zadržavanjem istog broja putnika u preostalih devet mjeseci, rečeno je ovom prilikom, Aerodrom Tuzla na godišnjem nivou mogao bi imati više od pola miliona putnika.Međunarodni aerodrom Tuzla je u januaru imao 40.563 putnika što je za 52,81% više nego u istom periodu prethodne godine dok je u februaru je imao 35.976 putnika što je za 55,70% više nego u istom mjesecu 2017. godine.

Na vrh