Aktuelno

„Advent u Tuzli“ već prvu noć oduševio posjetitelje

Pun plato posjetitelja ispred Hotela Tuzla sinoć je uživao u svečanom otvaranju i programu koji su im pripremili organizatori prvog „Adventa u Tuzli“.

Čast da otvori ovu manifestaciju kako i priliči pripala je domaćinu, gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću koji je u svom obraćanju prisutnima istakao: – Lijepo smo ušli u zimu, počeli smo s ledenom plohom, imali smo i ruski balet, na Trgu slobode imamo Zimsku čaroliju, a sada i “Advent u Tuzli”. Sada idemo ka katoličkom Božiću i Novoj godini, a potom pravoslavnom Božiću. Tokom mjeseca ramazana mi imamo najveći iftar na Trgu slobode i sve to je nešto čim se ovaj grad ponosi, slobodom u svakom smislu.

Drvene kućice sa bogatom ponudom jela i pića oduševile su mnogobrojne Tuzlake.

– Ovo je jedan novi vid zabave, a cilj nam je da ljudi u ovo praznično vrijeme imaju osmijeh na licu. Sve smo organizirali u nekih 15 dana. Advent traje četiri sedmice prije Božića, mi imamo nešto kraći program jer nismo željeli da Tuzla prođe bez ovakvog vida zabave. Već sada mogu najaviti da će naredne godine “Advent u Tuzli” trajati mjesec dana – kaže Oliver Jurišić, predsjednik Udruženja Venus Amica, koje organizira ovu manifestaciju.

Večeras je posjetitelje zabavljala vesela ekipa iz orkestra Balsika, a prava poslastica bio je nastup dva najpopularnija tuzlanska pjevača Nesiba Neska Delibegovića i Muhameda Nalića Hameta koji su po prvi put nastupali zajedno i oduševili sve.

Već sutra na „Adventu u Tuzli“ očekuje nas nova zabava koju predvodi Gradski voklani ansambl Tuzlanke te popularni cover band VIS Retro, u subotu su gošće Tuzle, djevojke iz tamburaškog sastava La Banda iz Novog Sada a na Badnjak INA Hamzić & OMGroup.

 

Foto: Azra Bećirović/objektivno.ba

Na vrh