Tuzla

Admir Čavalić – Vječna svjetlost na Kapiji je moralna obaveza

👉Na oktobarskoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla – jednoj od zadnjih na kojoj sam prisustvovao u funkciji gradskog vijećnika u Tuzli, predložio sam da se spomenik Vječna svjetlost nad Kapijom stavi u funkciju. Zaključak je jednoglasno usvojen od strane 25 prisutnih tuzlanskih vijećnika (vlast i opozicija). Sve ovo je dokumentovano sa fotografijama u prilogu, ali i na zvaničnoj stranici Grada Tuzla:
ℹ️https://grad.tuzla.ba/wp-content/uploads/2022/12/STENOGRAM-SA-20.-SJEDNICE-GVT-ODRZANE-DANA-27.10.2022.GODINE.pdfℹ️
💡Očekujem da se novi gradonačelnik Tuzle, gospodin Dr.sc. Zijad Lugavic drži zaključka Gradskog vijeća Grada Tuzla i da ove godine u 20:55 pored sirene imamo 71 snop iznad našeg grada. Znam da je čovjek od riječi i zakona.
⏰Nadam se da su nadležne gradske službe već pripremile ovaj spomenik tuzlanskoj mladosti. Ukoliko se to ne desi, onda zaista počinjem sumnjati da neko namjerno pravi opstrukciju. Zaista se nadam da to nije istina i još jednom apelujem na zdrav razum i kulturu sjećanja. Ne možemo očekivati da neko drugi poštuje naše žrtve, datume, sjećanje, ukoliko mi to sami ne radimo. Ako se Vječna svjetlost ne pokrene onda ću kao federalni zastupnik nastaviti urgirati (što je paradoksalno) da FBiH natjera Grad Tuzlu da uradi ono što je zakonska (shodno Zaključku GV Tuzla), ali i moralna obaveza (spram građana, kulture pamćenja, žrtava, porodica…)
Na vrh