Tuzla

Admir Čavalić – Tuzlom vlada interesna skupina od 4-5 ljudi

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i bivši gradski vijećnik Admir Čavalić osvrnuo se na predstojeće vanredne Lokalne izbore u Tuzli, na kojima se u nedjelju bira gradonačelnik.

Čavalić smatra kako Tuzla raspolaže sa izuzetnim resursima, ali da gradom proteklih 20-ak godina vlada mala grupacija ljudi, koji su isključivo zainteresovani da zadrže moć koji imaju u svojim rukama.

 

“Grad Tuzla raspolaže sa izuzetnim javnim resursima. Od potencijala Gradske uprave, preko gradskog zemljišta, stanova i slično,pa sve do javnih poduzeća i ustanova.Ovi resursi nažalost nisu u službi građana, već prije svega interesne grupacije koja već 20godina upravlja navedenim. Ova interesna grupacija broji 4-5 osoba, prosjeka godina 60, i samo je zainteresovana da što duže vlada i da produži vlastitu političku, ekonomsku i bilo kakvu drugu egzistenciju. Pritom ne bježi od političke trgovine, kupovine vijećnika, intelektualaca, itd”, smatra Čavalić.

 

“Nažalost, građani Tuzle godinama traže “idealnog kandidata” za izbore, bez da vide da ih interesi gore opisanih pojedianca guše. Ovi izbori su test. Ako padnemo, nema odustajanja – za 2 godine valja praviti širu koaliciju promjene”, dodaje Čavalić.

 

Na vrh