Aktuelno

A P E L Z A P O M O Ć – Budite humani i pomozite nepokretnoj Mensuri Kugić iz Tuzle.

Hvala dobri ljudi, privrednici, umjetnici, političari, parlamentarci, humanitarci i svi drugi koji se odazovu apelu za pomoć teško oboljeloj Mensuri Kugić iz Tuzle koja duži niz godina živi život ispod svakog ljudskog dostojanstva (bez bilo kakvog primanja, stambeno je nezbrinuta niti ima sredstva za nabavku neophodnih lijekova i hrane, čak nema ni zdravstveno osiguranje).

U privremeno iznajmljenom stanu u Tuzli, ulica Aleja Alije Izetbegovića br. 45, teško oboljela i nepokretna Mensura Kugić zbog oboljenja kičmenog stuba i drugih teških oboljenja zbog čega i jeste duži niz godina prikovana za krevet živi s također teško bolesnom kćerkom Aidom za koji svaki mjesec treba obezbijediti 200,oo KM. Kako?

No, Mensura i pored svih nedaća i višegodišnje neiscrpne borbe za njen opstanak i opstanak njene kćerke Aide vidi spas u nama, ljudima dobre volje, što i jeste jedini način da prežive kada društvo nema alternativno rješenje ni razumijevanje za bespomoćne i nezbrinute građane.

Na izmaku sam snage, priča nam teško bolesna Mensura Kugić iz Tuzle, te nastavlja;

„Kada imamo jedan obrok dnevno kojega nam obezbijede naši prijatelji i komšije, zadovoljne smo, ali, bez lijekova je veoma teško, nemam sredtsva za nabavku istih. Valjda se i nas netko sjeti pa nam priskoči u pomoć da preživimo. Ima Boga i njima će uzvratiti na drugi način. Zato hvala svima koji osjete potrebu pomoći nam kako bi preživjele ostatak života kojega nam je Bog podario“.

Iščekujući pomoć dobrih i humanih ljudi u njenom liječenju, kao i u ostvarivanju zdravstvene i socijalne zaštite, Mensura osjeća tračak nade za bolje sutra.

Svi koji žele pomoći u nabavci hrane i lijekova koje Mensura plaća, kao i ljekarske preglede, mogu se obratiti na gore navedenu adresu.

Novčane uplate možete izvršiti na ime Mensura Kugić-žr-107193782 (žr banke-132-730-00000005-66) otvoren kod NLB banka Tuzla ili na devizni račun-107193804-IBAN-BA391320010719380430-SWIFT-THTUBA22-NLB BANKA TUZLA.

Kontakt tel-Mensura Kugić-061-586-166. BUDITE HUMANI i POMOZITE.

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh