Sport

Sloboda na početku prvenstva dočekuje Tuzla City

Panonika

U nastavku prvenstva, Fudbalski klub „Sloboda“ u subotu, 26. februara, dočekuje Fudbalski klub „Tuzla City“. Utakmica će se odigrati na Tušnju u 13 sati.

 

„Ušli smo u posljednju sedmicu pred prvenstvo i prva utakmica je derbi sa Tuzla Cityjem. Očekujem da u miru dočekamo tu utakmicu koja je za nas veoma bitna, kao i svaka druga naravno, ali specifična težina tog susreta jeste što se sastaju Tuzla City i Sloboda. Nema nekih velikih nepoznanica, jeste da je bila prevelika pauza, možda će to uticati na neku generalnu formu, ali smatram da pred našim navijačima i sa energijom koju imamo unutar tima i okolo tima možemo doći do pozitivnog rezultata“, navodi Mladen Žižović, trener FK Sloboda.

 

Predstojeći susret je prokomentarisao i novi kapiten Crveno- crnih, Saša Maksimović. „Pa sigurno da nas čeka teška utakmica. Prošlu utakmicu smo izgubili u zadnjoj minuti, no smatram da smo zaslužili više od tog poraza i to će nam sigurno biti i motiv da sada pružimo i više od maksimuma da dođemo do pozitivnog rezultata. Momci su radili dobro tokom priprema i želimo da krunišemo dobar rad sa prvom pobjedom“.

 

Maksimović još ističe da je velika čast i privilegija biti kapiten tima kao što je Sloboda, uzimajući u obzir „koje su sve legende igrale u ovom klubu i nosile kapitensku traku“ te se nada da će „ dostojnim ponašanjem na terenu, a i van njega opravdati to što mi je stručni štab na čelu sa šefom Žižovićem dodijelio tu čast da budem kapiten“.

Na vrh