Aktuelno

YEEP! Jaki mladi – Nova perspektiva

Panonika

Udruženje Amica Educa od juna 2020. godineu partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina implementira novi projekat kojim planira doprinijeti boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige i drugih mladih osoba koji su u stanju socijalne potrebe putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina.

Projektom će se u 2 godine obuhvatiti 50 mladih osoba od 16 do 35 godina, a u radu s njima koristit će se The Next Economy metodologija koja će im omogućiti da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti.

Projekat u Tuzlanskom kantonu je dio regionalnog projekta pod nazivom YEEP – Youth Empowerment Enabling Prospects koji se istovremeno provodi u 5 zemalja iz regije – BiH (Tuzla, Banja Luka, Sarajevo), Albaniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. 

Projekat se realizira uz finansijsku podršku BMZ – Federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, Savezna Republika Njemačka i Hermann Gmeiner Fond Deutschland.

Na vrh