Politika

Dan penzionera – poziv na prekid nehumanog odnosa vlasti prema penzionerima

Predsjednik BOSS-a, Mirnes Ajanović, povodom Dana penzionera upućuje čestitku svim penzionerima i istovremeno poziva vlasti na hitnu promjenu odnosa prema najugroženijoj populaciji u društvu. Ajanović ističe da penzioneri žive u sve težim uslovima zbog niskih penzija koje ne prate porast cijena, neusklađenosti s rastom plata i stalnim poskupljenjima esencijalnih lijekova, što penzionere ostavlja bez osnovnih sredstava za život.

“Stotine hiljada penzionera svakodnevno se suočava s borbom za opstanak, nemaju dovoljno za hranu, lijekove, niti za osnovne potrebe. Parlamentarci su dužni poslušati njihov glas, koji je jasno izražen na nedavnim protestima – traže pravo na dostojanstven život,” naglasio je Ajanović.

Ovaj dan mora biti prilika da društvo preispita svoj odnos prema starijim građanima, jer se svi moramo sjetiti da su penzioneri gradili našu sadašnjost, a sada im je uskraćena osnovna sigurnost. Kako tretiramo one koji su cijeli radni vijek doprinijeli društvu, tako pokazujemo i svoje poštovanje prema budućnosti svakoga od nas, zaključuje predsjednik BOSS-a, Mirnes Ajanović.

Na vrh