Tuzla

Tužna vijest: Preminuo je naš drugar, Zvonimir Zvonko Čolić – Čola!

Jučer u jutarnjim satima, u Tuzli je u 79. godini preminuo Zvonimir (Ivana) Zvonko Čolić – Čola, ugledni Krečanin, naš drugar, prijatelj, komšija…

Rođen je 21. septembra 1945. godine. Odrastao je u porodici s još dva brata (Laci, Josip) i dvije sestre (Ana i Zvonka). Svi su bili naklonjeni sportu i muzici.

Zvonko je bio član poznate vokalno-instrumentalne grupe ‘Duge’, koja je godinama nastupala u Tuzli i okolini, a tokom ljeta i na Jadranu. Nastupao je kao vokal, sa širokim repertoarom tada popularnih melodija.

https://tuzlalive.ba/vremeplov-42-vis-duge-iz-kreke-foto/

Elektrotehnika je bila njegova struka. Završio je srednju školu u Tuzli 1965. godine. Radio je u Elektrodistribuciji Tuzla, te u Umel – Dalekomontaži, gdje je penzionisan.

Obavezan je bio na tradicionalnim susretima Krečana, i proljetnim i zimskim. Uvijek bi se rado latio mikrofona, podsježajući nas na najljepše starogradske, dalmatinske i zabavne pjesme.

Ostaje praznina i tuga u našim srcima, ali i uspomena na jednog dobrog čovjeka, Krečanina, drugara, prijatelja… Rado ćemo ga se, i uvijek, sjećati. Počivao u miru Božjem!

Datum i vrijeme sahrane još nisu određeni.

Izvir: FB stranica “Krečani

Na vrh