Kolumne

PodUzgredRečeno: ZAVRŠENA “BERBA”

Juče nekoliko “vedrina sa Drine”: Privedena je berba bundeva sremenduša u najkomšijskijoj zvorničkoj ulici o čemu ne nedavno pisano, https://boljatuzla.ba/bijeli-golub-ponovo-neleti-563-evo-ih-u-najkomsijskijoj-ulici

Evo ih sa Bijelim Golubom, a objašnjeno o proceduri  u kojem smeru se postavlja kada gosti dodju na balkom. Inače, ovo je standardni položaj svakog drugog vikenda kada sam u zavičaju.

 

Već je rečeno da će najljepša bundeva s velikim razlogom biti poklonjena poznatom prevozniku Rešadu Bundavici. Iz tuzlanske poslovnice javili da nije dobro, na terapijama- problemi kičme ako sam dobro razumio. Zahvaljuju i javiće termin posjete.

 

 

Lijep dan izmamio na jednu od tri zavičajne staze- Kulu. Glavni razlog da osmotrim još neke detalje oko ideje planinarske staze GljivaMira, vjerovatno još jedna do Orašja iza tuzlanske Ilinčice, a našlo se nešto i gljiva.

 

Info.GljivaMira/ SeaD

 

P.S. Imponuje da će ubuduće objave i kolumne prenositi i novi portal Regional.ba Hvala i sretno!

 

­­­­­­­­_________________

Kolumne i objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje &GljivaMira; Reference osnivača projekta OVDJE Prenose portali: BHDINFODESK ili BIH DIJASPORA INFODESK, Bolja Tuzla; Regional.ba, Šeher Banjaluka u Švedskoj i Fb. stranice GljivaMira i Zvornik kroz sela, mahale i čaršiju; Kontakt: info.gljivamira@gmail.com & dabudebolje@gmail.com    

Na vrh