Sport

KUP GNS Tuzla 2024/25. FK Partizan : FK Mladost (S) 1:2 (1:1) ½ finale

Panonika

Kiseljak: 02.listopada 2024. Stadion „Bare“. Gledatelja 50. Vrijeme i teren pogodni za igru. Sudac: Bakir Šarić (Tuzla). Delegat: Eldin Hodžić (Tuzla). Strijelci: 1:0 Kamberović (31), 1:1 Softić (40), 1:2 Alagić (89). Žuti kartoni: FK Partizan-Kamberović, Mehmedinović, Gemić i Čičkušić.

FK Mladost (S): Kamerić.

FK Partizan: Mujkić, Gemić, Hasanbašić S, Mustafić (od 71 Hasanbašić), Ajanović, Čičkušić (od 84 Bešić), Mehmefinović, Halilović, Serhatlić, Sarajlić, Kamberović.

 

FK Mladost (S): Bosankić, Bašić, Ambešković, Softić, Bukvarević, Kamerić, Šakrak (od 46 Malohodžić), Musić (od 46 Fulacan), Alagić, Ibrišimović (od 68 Ibrahimović), Sprečaković. Trener: Samir Jogunčić.

Početak 1/2 utakmice KUP-a GNS Tuzla je protekao ispitivanjem snaga na terenu kada su domaći nogometaši za nijansu bili borbeniji što su i potvrdili prelijepim zgoditkom Kamberovića u 31 minuti s dvadesetak metara u desni gornji kut vratara Bosankića. Nakon primljenog gola gosti iz Soline poput osica kidišu na gol domaćina preko Šakraka, Ibrišimovća, Alagiča i Softića, čijim je napadima obrana domaćina odolijevao sve do četrdesete minute kada Kamerić izvodi treći uzastopan korner, ovaj put s desne strane, u gužvi ispred vratara Mujkića najviši u skoku je Softić koji glavom posprema loptu u mrežu domaćina za poravnanje rezultata 1:1. Rezultat kojim se otišlo na odmor.

 

U nastavku drugog dijela do izražaja dolazi bolja fizička pripremljenost i kvaliteta gostujuće momčadi iz Soline kada su dominirali na terenu većim posjedom lopte i sve češćim prilikama za gol, no mreža domaćina kao da je bila začarana, Alagić, Softić i ostali igrači umjesto da pošalju loptu u mrežu pogađaju vratnicu, ili šutiraju tik pored ili iznad gola stvarajući sve veću nesigurnost kod domaćina. Gol je visio u zraku sve do 89-me minute kada nabačenu loptu s desne strane u mrežu posprema kapetan ekipe i jedan od najboljih na terenu Alagić u 89 minuti za konačan rezultat FK Partizan : FK Mladost (S) 1:2.

Zaslužena pobjeda FK Mladost iz Soline i plasman u finale KUP-a GNS Tuzla 2024/25 kada će igrači trenera Samira Jogunčića nastojati izboriti častan i povijestan rezultat.

 

Međutim, treba naglasiti vrijedan uspjeh FK Partizan iz Kiseljaka ostvarenim rezultatom koji je još vrjedniji kada dodamo da je njihov početak takmičenja u ovoj sezoni 2024/25 bio neizvjestan i upitan, ipak, uspjeli su se organizirati i bilježiti uspjehe kojima bi mnogi mogli pozavidjeti.

 

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh