Politika

SELMA DELIĆ (Stranka za BiH) vijećnica svih građana Tuzle

Panonika
Dragi sugrađani, poznanici i prijatelji prolazi i ovaj mjesec dana kada su se svi kandidati trudili da se predstave u što boljem svjetlu i da kažu sve ono za što će se zalagati ukoliko uđu u gradsko vijeće,
Radeći više od 15 godina sa socijalno osjetljivim osobama (pripadnicima boračke populacije, osobama sa invaliditetom, nezaposlenima, penzionerima) svjedočila sam raznim situacijama kada građani izgube određena prava zbog toga što su neinformisani ili im niko nije htio ili znao reći na koji način ostvariti određeno pravo.
Moja želja i ono za šta ću se zalagati ukoliko budem izabrana u Gradsko vijeće je da se u Gradu Tuzli otvore bar dvije kancelarije u kojima će građani na jednom mjestu biti informisani o načinu i mogućnosti ostvarivanja svojih prava u svim institucijama koje egzistiraju u gradu.
Takođe želja mi je da u toj kancelariji svi oni koji žele pokrenuti vlastite biznise dobiju informacije o načinu pokretanja samostalnih djelatnosti, načinima i mogućnostima apliciranja na javne pozive za sufinansiranje koji se mogu ostvariti iz više različitih izvora.
Zalagat ću se da gradska vlast pronađe sredstva kako subvencionirati boravak djece u vrtićima, ne samo onima kojima je Grad Tuzla osnivač, nego i privatnim vrtićima.
Još jedan od gorućih problema za koji ću se zalagati je da se u što kraćem roku rješi je gradski prevoz. Sa sadašnjim rješenjem najviše problema imaju građani prigradskih mjesnih zajednica koji kasne na posao ili školu zbog neprilagođenih redova vožnje potrebama građana.
Svi oni koji me poznaju reći će vam da nikada neću obećati nešto što ne mogu ispuniti, kao i to da uvijek kada me bilo ko pita za bilo kakav savjet, da sam tu da pružim pomoć,
Želim vam se zahvaliti što ste sve nas “trpjeli” ovaj mjesec dana i nadam se da ćete procijeniti ko su prave osobe kojima dajete svoje povjerenje i da ćete njima dati svoj glas.
#Zajedno za svoj grad #Zajedno za Tuzlu!
Na vrh