Politika

Srećko Škrobić, kandidat Platforme za progres Tuzla

Panonika

Zvanje diplomiranog inžinjera mašinstva Srećko Škrobić stekao je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Nakon provedenih 25 godina rada u privredi u privatnom sektoru, ličnim prioritetom smatra zapošljavanje i povećanje privredne aktivnosti u Tuzli.

 

✔️ Kao budući vijećnik u Gradskom vijeću Grada Tuzla Srećko Škrobić insistiraće na osnivanju zasebne službe koja će pribavljati svu potrebnu dokumentaciju investitorima za brzo otvaranje firmi te omogućiti stimulativne rente i cijene zemljišta ili objekata u posjedu Grada namjenjene za privredne aktivnosti.

 

🎯 Ništa manje značajno od zapošljavanja i privlačenja investicija je rješavanje problema gradskog saobraćaja i ponovno osnivanje gradskog preduzeća za gradski i prigradski saobraćaj.

 

Kao treći prioritet, Srećko izdvaja razdvajanje oborinskih i otpadnih voda uređenjem korita Jale za čije uređenje je Platforma za progres – Tuzla više puta davala prijedloge dokazanih stručnjaka.

 

📍 Kao Tuzlak koji je cijeli svoj život proveo u rodnom gradu, smatra neophodnim otvaranje muzeja grada u kojem bi se sačuvala tradicija i historija Tuzle.

Na vrh