Sport

Đejla Ćudić, ŽFK Sloboda Tuzla dobila poziv selektora WU 15 Dragana Jevtića

Panonika

Tuzla i tuzlanska županija su oduvijek bili izvor sportskih talenata svih kategorija, spola i uzrasta koji su svojim vještinama privlačili gledatelje na sportska borilišta i time doprinosili ugledu kluba, grada i Reprezentacije braneći njihove boje. Jedna od izvanrednih talenata među njima je Đejla Ćudić članica ŽFK Sloboda Tuzla koja je u prošloj 2023/24 sezoni kao pionirka postigla 24 zgoditka za svoju ekipu i izborila nastup u Reprezentaciji U 13 BiH, da bi istim tempom nastavila i u ovoj sezoni nastupajući za kadetkinje, postigla tri zgoditka i ubilježila tridesetak asistencija.

 

Izvanredni rezultati Đejle Ćudić nijesu izostali nezapaženi od strane selektora N/F Saveza BiH WU15 Reprezentacije Dragana Jevtića koji ju pozvao na pripreme u trening centar N/FS BiH u Zenici ponedjeljak 30.09.2024. godine na pripreme za Razvojni turnir protiv Tanzanije, Crne Gore i Turske koji će se igrati od 02-07.10. 2024. godine u Hadžićima.
Dobrim rezultatima smo omasovili ženski sport (nogomet) u našemu gradu, odnosno ŽFK Sloboda Tuzla ističe trener Armin Mujezinović i dodaje: „Đejla Ćudić je jedna u nizu svijetlih primjera naših talenata, sportskih dragulja djevojčica i našega rada s njima, što su prepoznali i u WU 15 Reprezentacij BiH, od kojih je uslijedio poziv Đejli Ćudić jednoj od najperspektivnijih igračica, ne samo BiH, nego okruženja, u koju sam siguran da će nas i ovaj put u to uvjeriti“.

 

Ćudićeva je vrijedna, brza, uporna, ima osjećaj za igru i gol, zna se naći u pravom trenutku da zatrese protivničku mrežu, čime potvrđuje da se uistinu radi o super talentu, što će, nadamo se potvrditi i svojim nastupima na pomenutom turniru ukoliko joj selektor Jevtić pruži priliku.

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh