Tuzla

Iznenada preminuo profesor Univerziteta u Tuzli Suad Kasapović

Panonika
Poštovani Profesorice i Profesori, kolegice i kolege,
Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli,
Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 55. godini života napustio uvaženi dr. sci. Suad Kasapović, redovni profesor na UNO «Telekomunikacije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.
Profesor Kasapović dao je izuzetan i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 1996. godine na Fakultetu elektrotehnike i mašinstva Univerziteta u Tuzli. Magistrirao je u julu 2002. godine, a doktorirao u septembru 2007. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Od 1996. do 1998. godine je radio u kompaniji Teleinf u Vinkovcima na poziciji inženjera telekomunikacionih mreža, a od 1999. do 2003. godine kao profesor u Građevinsko-geodetskoj školi u Tuzli. Od 2003. godine zaposlen je na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli na kojem je zvanje redovnog profesora stekao 07.09.2022. godine. Od septembra 2016. do marta 2017. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike.
Komemoracija uvaženom profesoru Kasapoviću će biti upriličena na Fakultetu elektrotehnike o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost.
Na vrh