Tuzla

Ministar Hurtić i gradonačelnik Lugavić obišli završene infrastrukturne radove u naselju Krojčica

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, dr.sc. Sevlid Hurtić, i gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, danas su obišli naselje Krojčica u Mjesnoj zajednici Kreka, gdje su završeni važni infrastrukturni radovi. Ovi radovi uključivali su asfaltiranje puta i izgradnju kanalizacione mreže, čime su značajno poboljšani uslovi života za stanovnike romskog naselja u ovom području.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH osiguralo je 100.000 KM za ovaj infrastrukturni projekat, dok je Grad Tuzla sufinansirao iznos od 25.169,51 KM. Projekat je obuhvatio asfaltiranje puta, uključujući dva proširenja koja omogućavaju izlaz na regionalni put, te izgradnju kanalizacione mreže u ulici Krojčica do broja 218.

Završetkom ovih radova, unaprijeđena je komunalna infrastruktura, što će značajno poboljšati kvalitet života stanovnika ovog naselja i osigurati bolju povezanost sa ostatkom grada. Ministar Hurtić i gradonačelnik Lugavić izrazili su zadovoljstvo zbog uspješno realizovanog projekta te naglasili važnost kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu, u cilju unapređenja života svih građana Tuzle.

Grad Tuzla

Na vrh