Tuzlanski kanton

Reprezentativci u karateu prije Svjetskog prvenstva sastali se sa ministrom Gazdićem

Ministar za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić sa saradnicima primio je danas učesnike predstojećeg Svjetskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21 sa područja Tuzlanskog kantona. Sastanak sa reprezentativcima koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na svjetskom takmičenju jedan je u nizu koje resorno ministarstvo organizuje s namjerom da bude dio uspješne priče sportista kroz sve vidove potpore.

„Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku ugostiti naših 9 reprezentativaca koji će u narednom periodu učestvovati na  svjetskom prvenstvu u Veneciji te na najbolji mogući način predstaviti Tuzlanski kanton. Mi kao resorno ministarstvo smo samo u 2024. godini za reprezentativne nastupe naših karatista izdvojili blizu 32.000 KM i to govori jasno o tome koliko cijenimo uspjehe svih naših takmičara ali i da ćemo im biti podrška“, kazao je ovom prilikom ministar Gazdić.

Sastanak je bio prilika za upoznavanje sa detaljima na koji način Ministarstvo za kulturu, sport i mlade podstiče rad sportskih klubova i novinama kada je u pitanju legislativa ali i finansiranje sporta na području TK.

Prema riječima predsjednika i trenera Karate klub „DO“ Ante Krešića vide se drastični pomaci kada je u pitanju rad Ministarstva.

„Sredstva i sve ostala zakonska regulativa podižu se na viši nivo što će svakako u budućnosti donijeti boljitak i za sportiste i za klubove a što će opet biti uzrokom stvaranja boljih sportskih rezultata. I na ovom svjetskom prvenstvu očekujemo dobre rezultate s obzirom da devetoro naših sportaša koji su se plasirali mogu u svakom trenutku napraviti dobar rezultat“, kazao je trener Krešić napominjući da je tome doprinijela i podrška Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici klubova koji daju članove reprezentacije koji su naglasili da je prijem u Ministarstvu dodatni motiv za postizanje rezultata mladih sportista sa područja TK.

Na vrh