Tuzla

Saopštenje Platforme za progres Tuzla – Javni gradski saobraćaj

Javni gradski saobraćaj u Gradu Tuzla pitanje je na kojem će Platforma za progres Tuzla insistirati i tražiti da novi saziv gradskog Vijeća što prije stavi na dnevni red.

 

Poznato je da Grad Tuzla nema svoje javno preduzeće za gradski saobraćaj, a javni saobraćaj je krvotok svakog grada. Stoga, pitanje gradskog saobraćaja predstavljaće jedan od prioriteta u radu budućih gradskih vijećnika Platforme za progres Tuzla.

Trenutno usluge javnog prevoza u Gradu Tuzla pruža privatno preduzeće i taj model nije ispunio očekivanja svih građana. Zato Grad Tuzla mora početi sa iznalaženjem novog i efikasnijeg modela javnog prevoza. Povezivanje svih mjesnih zajednica adekvatnim brojem linija koje će omogućiti radnicima, đacima i studentima, kao i ostalim građanima brz dolazak na svaku tačku u gradu biće imperativ u radu vijećnika Platforme za progres Tuzla.

Kvalitet usluga gradskog prevoza i dostupnost javnog prevoza najugroženijim kategorijama našeg društva pitanja su koja će biti u fokusu pažnje. Također, kvalitet usluga taxi prevoza mora se podići na jedan viši nivo kako bi Tuzla i u tom segmentu javnog prevoza postala prepoznatljiva.

 

Na vrh