Sport

FAKTOR saznaje: Ovo je dogovor Azmira Husića i Aleksandra Jovića, zakazana sjednica Skupštine

Skupština Fudbalskog kluba Sloboda bit će održana narednog petka u dvorani Mejdan (27. septembar), nakon što Crveno-crni odigraju dvije gostujuće utakmice. Prvu u petak u Konjicu protiv Igmana, a onda i u utorak protiv Radnika u Bijeljini.
U prethodnom periodu Sloboda je raspisala javni poziv za imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora, ali se niko zvanično nije javio.
Dok je poziv bio otvoren, trajali su razgovori. S jedne strane predsjednika Skupštine Aleksandra Jovića, a s druge Azmira Husića koji je zainteresiran za povratak u Slobodu.
Husić je imao jedan uvjet i oko toga su se dugo lomila koplja. Biznismen koji je već bio na kormilu kluba s Tušnja imao je jedan uvjet. To je većina ruku u klupskoj Skupštini. Aktuelno vodstvo kluba je dugo oklijevalo, odolijevalo i na kraju popustilo, piše Faktor
Jović i družina obećali su pronaći 16 aktuelnih članova Skupštine koji bi već na narednoj sjednici podnijeli ostavke. Među njima je sam Jović.
Druga strana predvođena Husićem dostavila je imena 21 kandidata za članove prijelazne Skupštine FK Sloboda. Dokument je uručen Joviću u srijedu, 18. septembra s vlastoručnim Husićevim potpisom. Simbolično je i vrijeme potpisa – 11:55. Ili pet do 12.

Da pojasnimo, na prvoj narednoj sjednici Skupštine određen broj aktuelnih članova trebao bi podnijeti ostavke, a odmah bi bili imenovani zamjenski članovi.
Ukoliko sve bude kako je dogovoreno, poslije toga bi bila zakazana nova sjednica na kojoj bi bio izabran novi predsjednik i novi Upravni odbor. U ovom trenutku sve govori da će to biti Husić.
Tokom Husićeve vladavine na Tušnju Slobodu je u Prvoj ligi FBiH vodio pokojni Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, a potom i Husref Musemić do finala Kupa BiH i druge pozicije u prvenstvu, odnosno do izlaska na euroscenu piše Faktor
Na vrh