Politika

Saopćenje Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres – NEISPUNJENA OBEĆANJA NA ŠTETU BOSNE I HERCEGOVINE

Bosna i Hercegovina je prije nekoliko dana i zvanično obavijestila Evropsku uniju da nema unutrašnjeg dogovora o reformama koje su uslov da bi naša država pristupila fondovima iz programa Plana rasta Evropske unije.

To su oni isti fondovi zbog kojih prije nekoliko mjeseci pojedinim predstavnicima državne vlasti nije smetalo praviti ustupke na štetu države, uz objašnjenje da će nas takav kompromis dovesti do zelenog svjetla, a samim tim i do fondova za koje je upitno da li bi predstavljali poboljšanje uslova za građane ili samo za političare.

Govorili smo da će snage destrukcije koristiti Evropski put samo za ostvarenje svojih ciljeva, a ne da Bosna i Hercegovina istinski dođe do Evropske Unije.

Posljednji potez gdje je vladajuća koalicija i sama priznala da ne može ispuniti uslove za fondove kojim su pokušavali kupiti sebi vrijeme i opravdati loše poteze u tom trenutku, dokazuje tačnost tih naših tvrdnji.

Blokade i ucjene koje su između ostalog rezultirale i usvajanjem budžeta na ruku Dodiku su nam bile poznate i ranije, ali su nas ubjeđivali da to neće biti problem. Sve što smo govorili i na što smo upozoravali sve ostvarilo. Nažalost. Nažalost zbog Bosne i Hercegovine.

Nadam se da će građani zapamtiti ova neispunjena obećanja i manipuliranje javnosti i da će političke predstavnike pozvati na odgovornost za sve neistine koje izgovore u javnom prostoru.

Na vrh