Komentari

Piše Fatmir Alispahić – Ko je i dokad u bunkeru čuvao izjavu Darija Kordića?

Tursko glasilo na bosanskom jeziku „Stav”, koje je profanisano kao bilten kleropolitičke mafije kod Bošnjaka i „duboke države” kvazidinastije Izetbegović, zloupotrijebilo je bošnjačku žrtvu kako bi ekskluzivnim objavljivanjem izjave ratnog zločinca Darija Kordića produbilo konfliktna polja između Bošnjaka i Hrvata, a u cilju stvaranja turskog rezervata za Bošnjake.

 

 

Činjenica da ovo neootomansko glasilo objavljuje Kordićevu izjavu iz avgusta prošle godine baš na dan 30. godišnjice bošnjačkog zločina nad osmero djece u Vitezu, i to u 10 sati ujutro, tog 10. juna, a da prva javna ličnost koja reagira na tu izjavu biva reisu-l-ulema jednostranačke Islamske zajednice Husein ef. Kavazović, nekoliko sati poslije – dokazuje da se radi, prvo, o zavjeri protiv bošnjačke katarze i suosjećanja sa porodicama ubijene djece u Vitezu, a drugo, o bezočnoj manipulaciji bošnjačkom žrtvom i osjećajima naroda.

 

 

Častan reisu-l-ulema bi se tog 10. juna oglasio u povodu 30. godišnjice bošnjačkog zločina nad hrvatskom djecom u Vitezu, a ne bi se prvi kačio da kao kakav ajatolah, prije političkih i pravosudnih zvaničnika, komentira spornu izjavu koja nema veze sa nadležnostima vjerskog poglavara. Činjenica da je zločinačka izjava zločinca Darija Kordića čuvana u bunkeru „duboke države” kod Bošnaka, i da je puštena u eter, ni dan prije, ni dan poslije, nego na 30. godišnjicu monstruoznog bošnjačkog zločina nad osmero hrvatske djece – odriče ovom događaju i njegovim kratorima atribute časti i humanosti.

 

 

Izjava Darija Kordića je zastrašujuća, zaslužuje krivične sankcije, ali je tempiranje i manipuliranje tom izjavom od strane islamističkih medija u BiH i reisu-l-uleme Kavazovića nešto što izlazi iz okvira dobre namjere.

Analizom objava u medijima koje kontroliraju tursko-ruski vazali pri SDA i Islamskoj zajednici, očito je da nikoga od njih ne zanimaju bošnjačke žrtve, jer se izjava Darija Kordića koristi isključivo u svrhu diskreditacije političara i stranaka koje su izbacile SDA iz koalicionog partnerstva sa HDZ-om.

 

 

Iz ovog događaja treba logikom legalizma razumjeti da je Dario Kordić prekršio Zakon, a da su oni koji su objavili Kordićevu izjavu 10. juna povrijedili i bošnjačku i hrvatsku žrtvu. Postojalo je mnogo dana prije i mnogo dana poslije kada je ta izjava u dobroj namjeri mogla biti objavljena, i to bez učešća prvog hodže kod Bošnjaka, koji se odveć bavi kleropolitikom, a ne bavi vjerom.

 

 

 

15.6.2023.                                                                                                       Fatmir Alispahić

Na vrh