Sport

8 medalja za gimanstičarke Slobode na Rondo kupu u Osijeku

Proteklog vikenda 04.-05.11.2023. gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” učestvovale su na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod  nazivom  „RONDO CUP 2023“ koji je održan u Osijeku. Na turniru je učestvovalo 290 gimnastičarki od kojih je bio veliki broj učesnica Svjetskih i Evropskih prvenstava tako da je konkurencija bila veoma jaka.

 

Iz kluba ritmičke gimnastike Sloboda nastupilo je 8 gimnastičarki koje su se takmicile u najjačem “A” programu i osvojile su 8 medalja od kojih su 4 zlatne, 1 srebrena i 3 bronzane.

 

Medalje su osvojile:

  • Nisa Šećerbegović (pionirka)- 3 zlatne medalje
  • Uma Šečerbegović (kadetkinja) – 1 zlatna medalja
  • Sara Muradbegović (juniorka) – 1 srebrena medalja
  • Amila Bećirović (seniorka) – 2 bronzane medalje
  • Esma Huskanović (juniorka) – 1 bronzana medalja

 

“Ovo je bio jedana od najjačih i najkvalitetnijih turnira na kojima smo učestvovali u ovoj  godini i u ovako jakoj konkurenciji naše gimnastičarke su se okitile sa 8 medalja. Čestitam svojim takmičarkama sa željom da tako i nastavimo” rekla je trenerica Svitlana Tinjic.

 

Sljedeći turnir na kojem će učestvovati gimnastičarke Slobode je “ARABESQUE CUP – 2023” koji će se odrzati 18. novembra u Sarajevu a potom 15-17. decembra će učestvovati na turniru “CHRISTMAS CUP 2023”.

Na vrh