Veze

7 rečenica kojima će vas partneri preljubnici ubijediti da ste ludi i da umišljate prevaru

Dobro otvorite oči.

Prevaru nije uvijek lako sakriti, jer će sumnje, pitanja i brige obično na kraju da isplivaju ​​na površinu. Dakle, ako vaš partner pokušava brzo da ih riješi, možda će morati da radi prekovremeno kako bi smislio dovoljno izvinjenja i objašnjenja.

Stručnjaci za ljubavne odnose otkrili su fraze koje će lako odati preljubnika.

Pročitajte sedam stvari koje govore samo oni koju varaju partnera, piše Best Life.

 

 

„Samo si paranoičan/paranoična“

Vaš partner bi mogao da pokuša da vas navede da preispitate sopstveni razum ako vam radi sumnjive stvari iza leđa. Preljubnici to često čine govoreći stvari poput: „Samo si paranoična“, ako se brinu da otkrivate neke od njihovih laži, tvrdi Sanam Hafez, neuropsihološkinja iz Njujorka.

„Preljubnici mogu da koriste ovu frazu kako bi odvratili ili poništili partnerove emocije kada se suoče sa sumnjama’, kaže ona.

 

 

 

„Ne znam zašto od toga praviš tako veliku stvar“

„Ako ne pokušavaju da vas izlude, možda će umesto toga pokušati da vas uvjere da ste previše emocionalni“, dodaje Hafez.

Komentari kao što je „ne znam zašto od toga praviš tako veliku stvar“ obično se koriste kako bi se minimizovali njihovi postupci ili bilo kakvi dokazi koje možda imate.

„Čineći to, preljubnici mogu da učine da se njihovi partneri osjećaju nerazumno ili pretjerano dramatično“, upozorava ona.

 

 

 

„Zašto me stalno zapitkuješ?“

„Preljubnik takođe može da pokuša da vas stavi na vruću stolicu optužujući vas da ih ‘uvijek’ ispitujete“, kaže Dženifer Kelman, terapeutkinja i stručnjakinja za ljubavne odnose.

„Ljudi koji varaju žele da sakriju svoje ponašanje i okrenu stvari postavljajući agresivna pitanja i pokušavajući da izbace partnera iz svakodnevice“, kaže ona.

„Učiniće sve što mogu da sakriju stvari i osjećaju da njihov partner nema pravo da ih zapitkuje“, dodaje ona.

 

 

 

„Mi smo samo prijatelji“

Ako ste sumnjičavi u odnosu između vaše drage osobe i neke druge osobe, možda ćete na kraju čuti uobičajenu racionalizaciju:

„Mi smo samo prijatelji“. No, iako može biti istina, to je uglavnom obmana koju preljubnici često koriste kao izgovor da sakriju svoje laži, kaže Hafez.

„To je poslovna stvar“

Prevara se obično krije pod izgovorom nečijeg poslovnog života. „To je bio samo posao“ ili „Radio sam do kasno“ su klasični izgovori kojima preljubnik objašnjava svoje kašnjenje ili nedolaske. To su uobičajeni alibiji koji lako maskiraju vrijeme provedeno s nekim drugim.

 

 

 

„Zašto mi ne veruješ?“

Povjerenje je ključni dio svake veze. Ako vas partner vara, možda će pokušati da vas uvjeri da su vaši problemi s povjerenjem realan problem u odnosu.

„Oni to prebacuju na svog partnera i krive ih da su sumnjičavi“, kaže Kelman.

Postavljanje pitanja poput: „Zašto mi ne vjeruješ“ takođe pomaže preljubniku da skrene pažnju sa prevare.

Okretanje ploče i podsticanje vašeg nedostatka poverenja može da skrene pažnju s postupka preljubnika.

 

 

 

„Ne mogu više ovako“

Ako se vaš partner boji da bi njegove laži mogle izaći na vidjelo, možda čak i nagovesti da će prekinuti s vama, upozorava Kelman.

Međutim, umjesto da preuzme odgovornost, natjeraće vas da se osjećate kao da ste vi krivi i da je ‘vaše stalno zanovetanje jednostavno previše’.

„Preljubnik želi da zadrži stvari skrivenim pa je puno lakše da okrivi nego da preuzme odgovornost“, objašnjava Kelman.

On koristi i preteće rečenice poput: „Ne mogu više“, što može da izazove strah kod partnera i oni mogu da popuste.

Na vrh