Sport

5 medalja za gimnastičarke Slobode na turniru u Ljubljani

Gimnastičarke Slobode sa trenericama, s lijeva na desno sjede: Zuhra Tufekčić, Esma Huskanović, Sara Muradbegović, Amna Selimović i trenerica Svitlana Tinjić. S lijeva na desno stoje: trenerica Vanessa Tinjić, Elena Lončar, Belma Mešić, Amila Bećirović i Nejla Muradbegović.

 

Proteklog vikenda 11.-12.11.2017. god. gimnastičarke kluba ritmičko-sportske gimnastike ”Sloboda” su učestvovale na međunarodnom turniru ritmičke gimnastike „19. Challenge FIG Tournament“ u Ljubljani i osvojile 5 medalja: 1 zlatnu, 1 srebrenu i 3 bronzane.

Na turniru je učestvovalo 253 gimnastičarke iz 16 zemalja, a to su Izrael, Estonija, San Marino, Francuska, Hrvatska, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska, Češka, Njemačka,  Engleska, Turska i Bosna i Hercegovina.

Poslije učešća na turnirima u Rumuniji, Bugarskoj i Italiji gimnastičarke Slobode su u izuzetno jakoj konkurenciji nastavile kontinuitet dobrih nastupa i osvajanja medalja.

 

slika 1 Elena Lončar, Zuhra Tufekčić i Sara Muradbegović sa osvojenime medaljama

 

„Poslije osvajanja zlatne medalje u Sofiji, ovo je moja druga uzastopna osvojena zlatna medalja. U svojoj kategoriji imala sam veoma jaku konkurenciju gdje je bilo 25 odličnih gimnastičarki, presretna sam osvajanjem medalje i hvala mojoj trenerici Svitlani Tinjić“- rekla je gimnastičarka Elena Lončar.

 

Medalje su osvojile:

Elena Lončar – zlatna medalja

Nejla Muradbegović – srebrena medalja

Belma Mešić –  bronzana medalja

Zuhra Tufekčić – bronzana medalja

Sara Muradbegović – bronzana medalja

Za Slobodu su još nastupile Amna Selimović, Amila Bećirović i Esma Huskanović.

 

Sljedeći nastup gimnastičarke Slobode imaju u mjesecu decembru na ”Christmas Cup 2017” u Zagrebu.

Na vrh