BiH

32 godine zatvora za Caner Taylana koji je počinio dvostruko ubistvo u Zenici

Kantonalni sud u Zenici danas je na svojoj web stranici objavio prvostepenu presudu kojom je turskog državljanina Canera Taylana oglasio krivim za dvostruko ubistvo iz koristoljublja te mu izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 32 godine.

 

U obrazloženju presude ističe se kako je Taylan 13. januara 2021. godine, “u namjeri da razmijeni veću količinu novca”, stupio u kontakt sa oštećenim Zeničaninom Ramizom Odobašićem, koji se bavio “nelegalnom razmjenom deviza”.

Na sastanak je s Odobašićem, zakazan u ulici Safvet bega Bašagića u Zenici, došao i Arslan Mujić te su ušli u kombi i zajedno se zaputili na parking u ulici Nikole Tesle. Taylan je, u namjeri da im otme novac, nožem izbo Odobašića i Mujića, koji su od zadobijenih rana i preminuli.

Turčin je, nakon počinjenog krivičnog djela, pobjegao prema Lašvi te dalje prema Busovači, gdje je i ostavio vozilo na lokalitetu Grablje.

Već narednog dana ovlaštene službene osobe Srednje-bosanskog kantona pronašle su ga i lišile slobode na lokaciji Raško polje-Rasno, općina Busovača. Nakon hapšenja, predat je na dalje postupanje ovlaštenim službenim osobama Ministarstva unutrašnjih poslkova Zeničko-dobojskog kantona.

Na vrh