Aktuelno

31. godina zatvora za Fehima Zulića

Kantonalni suda Tuzla je po optužnici ovog Tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu presudu za (35), nastanjen u Tuzli,  i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju  od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića,  počinjenog na okrutan način  u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

 

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva se Zulić i Mulasalihović terete da su 21. novembra 2016. godine,  sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i  zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

 

Odjel za odnose s javnošću

Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

Na vrh