Horoskop

3 znaka zodijaka koji troše najviše novca

Koji znaci zodijaka rasipaju novac poput listova zelene salate?

Možda vam se dogodilo da sretnete neku svoju prijateljicu i ona će vam reći koliko je kupovina obavila u posljednje vrijeme, do te mjere da se pitate „Ali kako se ona snalazi finansijski?“

Vjerovatno joj to nećete direktno reći, ali znajući koliku platu ima, ako oduzmete kiriju, karte za putovanje na koje je bila prošle nedjelje, plus skupu kozmetiku koju je ona posljednji put kupila shvatićete da se nešto ne poklapa. U međuvremenu, vi koji vodite mnogo jednostavniji život, vaš džep teško može da izdrži luksuznu večeru u restoranu jednom mjesečno.

Zašto neki ljudi provode svaki dan života kao da im je posljednji, dok su drugi tako štedljivi?

Možda njihov horoskopski znak može da nas prosvijetli.

VAGA

Vaga zaista živi kao da je svaki dan posljednji kada su radnje otvorene. Ovaj delikatni vazdušni znak uvijek se stara da bude šik i elegantan, graciozno naglašavajući najnovije modne trendove. Vagama dominira planeta ljepote, Venera, i one odmah prepoznaju kvalitet, dok im nije problem da postanu rasipnici da dobiju nešto što će trajati. Jednostavno, njihova slaba tačka je što ulažu u nekoliko ovih „dobrih investicija“. Njihova potrošačka filozofija je prilično sažeta u motu “Moraš potrošiti da bi zaradio novac”!

STRIJELAC

Strijelac bi se mogao opisati kao vrhunski sanjar zodijaka. Ovim vatrenim, strastvenim znakom vlada planeta ekspanzije, Jupiter. I pošto je generalno neustrašiv, neće razmišljati da sebi rezerviše putovanje i otputuje na primjer u Norvešku.  Steći će prijatelje gdje god da dođe. Nije ga briga za novac, niti će oklijevati da proba sve slatkiše poslužene u skupom restoranu. Međutim, uprkos svojim pretjerivanjama i fantazijama, finansijska sigurnost je uvijek prioritet za Strijelca. I to je jedan od razloga zašto je ambiciozan. On voli da zarađuje da bi mogao da troši!

 Ribe

Ribe više od ikoga osjećaju koliko je život težak i ponekad je najlakše rešenje za loš dan „potrošačka terapija“. Ribe su generalno uzbuđene, kako svojim vrijednostima, tako i imovinom, i ako nisu oprezne, mogu bukvalno da isprazne svoj račun, a da to i ne primijete. Pošto pripadaju promjenljivim znacima, vole da mijenjaju stvari i stoga investicije koje naprave ove nedjelje možda neće imati smisla sljedeće. „Zašto sam kupio ovu traku za trčanje?“ “Da, mislio sam da je to dobra ideja!”

 

PROMJENE U DECEMBRU PO VEDSKOJ JYOTISH ASTROLOGIJI: Prognoza za svaki znak Zodijaka, KAŽU DA SVIMA POGAĐA


Komentari
Na vrh