Kult(ura)

21. TKT Fest: Premijera predstave ”Emigranti” prolongirana za kraj decembra

U okviru 21. TKT Festa u petak 8. decembra trebala je biti izvedena predstava ”Emigranti” u režiji Ivane Petrović u produkciji Teatra Kabare Tuzla.

 

Zbog nepredviđenih životnih okolnosti, predstava je odgođena, a novi datum za njenu izvedbu je 29. decembar (petak). Predstava će biti izvedena na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla od 20 sati.

 

”Izvinjavamo se našim sugrađanima, posjetiteljima i prijateljima Festivala zbog odgađanja predstave. Na neke stvari nismo u mogućnosti sami uticati. Onima koji su kupili ulaznice za 8. decembar vratit ćemo novac, a ukoliko žele doći na premijeru 29. decembra one i dalje vrijede. Za povrat novca se mogu javiti putem telefona 063 227 477 ili putem Facebook stranice Teatra Kabare Tuzla”, navode iz Organizacionog odbora 21. TKT Festa.

 

Kako je predviđeno u okviru ovogodišnjeg TKT Festa, 16. decembra u 12 sati na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla premijerno će biti izvedena dječija predstava ”Crvenkapica” u režiji Envera Hasića i produkciji Teatra Kabare Tuzla.

 

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.

 

Medijski pokrovitelji  Festivala su Federalna TV, RTV 7 Tuzla, RTV TK, BHRT, N1, Radio Kameleon, Tuzlanski.ba, Tuzlainfo.ba, TNT grupacija, RTV Slon, Balans, Valter Tuzlanski, Bh reporter, Hrvatski glasnik, Tuzlarije i Boljatuzla.ba.

Na vrh