Kult(ura)

21. TKT Fest: Odigrana predstava ”Mala čuda” Sanje Milardović

Na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla posljednjeg takmičarskog dana 21. TKT Festa odigrana je predstava ”Mala čuda” autorski projekat Sanje Milardović, u produkciji Teatra Exit iz Hrvatske.

 

Mala čuda je tragikomična monodrama Sanje Milardović koja se ovim naslovom publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica. Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane, u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Pred publikom TKT Festa će 8. decembra biti premijerno izvedena predstava Emigranti u režiji Ivane Petrović u produkciji Teatra Kabare Tuzla.

 

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.

 

 

 

 

Medijski pokrovitelji  Festivala su Federalna TV, RTV 7 Tuzla, RTV TK, BHRT, N1, Radio Kameleon, Tuzlanski.ba, Tuzlainfo.ba, TNT grupacija, RTV Slon, Balans, Valter Tuzlanski, Bh reporter, Hrvatski glasnik, Tuzlarije i Boljatuzla.ba.

 

Na vrh