Eventi

2. Godišnji susret mladih umjetnika “Notama kroz svijet” u nedjelju na sceni BKC – a

Bosanski kulturni centar je koproducent i domaćin 2. godišnjeg susreta mladih umjetnika “Notama kroz svijet” koji se drugu godinu za redom održava u Tuzli u organizaciji  udruženja za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju “Star Art”.

 

Radi se o mladim umjetnicima  koji su skupa odrastali pod okriljem Muzičke škole u Tuzli ili se još uvijek školuju u Tuzli. Ideja ovog projekta je zajednički nastup mladih muzičara različitih starosnih kategorija od učenika osnovnih škola, do profesionalnih muzičara.

Ovogodišnji učesnici susreta su dva višestruko nagrađivana učenika Osnovne muzičke škole, gitarista Armin Smajić i violinistica Asja Merdić.

Iz Beograda na ovaj susret stiže također višestruko nagrađivana, violinistica Katarina Pavljašević. Ova Tuzlanka trenutno je na školovanju u Srednjoj muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Beogradu.

Među učesnicima su i dvije studentice muzike, klaviristice Sarah Skopljak sa Slobomir Univerziteta u Bijeljini i Nadira Ajanović sa Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Na koncertu će se predstaviti I profesori – Ena Ovčina, diplomant muzičke Akademije Zagreb I profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, te dirigent mr. Jasmin Hasić  umjetnički rukovodilac hora “Lege Artis”, koji će također nastupiti na koncertu.

Godišnji susret mladih bh umjetnika je podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta. Koncert “Notama kroz svijet biće održan u dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzla u nedjelju 2. decembra u 19 sati. Ulaz za posjetioce je besplatan.

Na vrh