Kult(ura)

18. Dani Mladih Tuzle:: Večeras prikazivanje filma „Ruža“

Večeras će se u 20.00h u Pozorištu mladih Tuzle, kao dio programa 18. Dana Mladih Tuzle, realizovati prikazivanje filma „Ruža“ nastalog u produkciji Mladih Tuzle u režiji Adnana Mujkića. Projekcija filma je dio „Sedmice filma Mladih Tuzle“ u organizaciji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle uz podršku Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla.

 

Scenarij za igrani film „Ruža“ napisala je Amila Beširović na osnovu istoimenog romana autorice Nure Bazdulj Hubijar i to kao rezultat šestomjesečne realizacije filmskih radionica. Nakon dobijanja saglasnosti autorice i dobijanja dozvole za snimanje, organizovano je jednomjesečno snimanje filma. Film je snimljen u vlastitoj produkciji uz pomoć Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Fondacije tuzlanske zajednice.

Rad na filmu imao je za cilj istražiti produkcijsko – organizacijski segment te je, stoga, cjelokupan proces snimanja, montaže i premijere filma zapravo poslužio kao praktična obuka za 75 mladih ljudi koji su radili na različitim segmentima filma.

 

To je priča o ljubavi, zaboravu, sjećanju, pamćenju, suočavanju, ali i priča o odrastanju.

 

U filmu igraju: Remira Osmanović, Olivera Blažević, Amila Beširović, Emina Goletić, Adnan Mujkić, Kemal Fazlić, Eldar Zubčević, Benjamin Avdić, Amina Zahirović, Amila Kadić, Toni Krstić, Sanja Vuleta, Amna Sakić, Iva Šimić, Tarik Kačapor, Mustafa Bešić i Saša Pavlović.

 

Informacije i rezervacije karata na: 061 365 600.

 

Dobro nam došli.

 

 

Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja

Na vrh