Kult(ura)

18. Dani Mladih Tuzle – Premijera predstave „Pepeljuga“

U okviru 18. Dana Mladih Tuzle u organizaciji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle uz podršku Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla, u srijedu, 23.3. i četvrtak, 24.3.2022. godine u 20.00h na sceni Pozorišta mladih Tuzle biće premijerno izvedena predstava „Pepeljuga“ u produkciji mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle.

 

Predstava „Pepeljuga“ nastala je po motivima istoimene bajke. U predstavi učestvuje šesnaest polaznika uzrasta od osam do dvanaest godina, a ista se bavi analiziranjem i tumačenjem porodičnih odnosa, tumačenjem fizičkog izgleda, materijalnim statusom, a sve kroz filter (ne)postojanja empatije i osjećaja za drugačije. Želja nam je da „Pepeljuga“ bude simbol upornosti i istrajnosti sa poukom koju pomalo zaboravljamo, a to je da se zaista sve lijepo lijepim i vraća.

U predstavi igraju: Lana Mandžić, Vedad Naimkadić, Lamija Avdić, Mia Iveljić,  Kenan Šljivić, Vildana Bešić, Nejra Džanić, Elma Jašarević, Merjem Šmigalović, Sarah Šmigalović, Nejla Buševac, Andi Kapidžić, Lana Arnautović, Amina Suljić, Tarik Salkanović i Emil Musić.

Adaptaciju teksta i režiju predstave potpisuju Meliha Hamzić i Emina Morankić.

 

Informacije i rezervacije karata na: 061 365 600

Dobro nam došli.

 

Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja

Na vrh