Sport

14 medalja za gimnastičarke KRSG ,,Sloboda’’ na turniru u Sloveniji

Gimnastičarke KRSG ,,Sloboda’’ su 01.-02. juna 2019. godine učestvovale  na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici  „15th Friendship Tournament Šiška’’ koji je održan u Ljubljani.

Sloboda se predstavila sa 4 gimnastičarke koje su nastupale u najjačem „A“ programu po FIG propozicijama.  Na turniru je učestvovalo 230 gimnastičarki  iz raznih evropskih zemalja.

Drugi vikend za redom gimnastičarke KRSG ,,Slobode’’ imaju uspješan nastup na međunarodnim turnirima i dokazuju svoj kvalitet, tako da su i na ovom veoma jakom turniru bile više nego uspješne i osvojile su 14 medalja od kojih su 3 zlatne, 8 srebrenih i 3 bronzane medalje uz 4 pehara.

“Ovo je mojim gimnastičarkama kao i klubu bio jedan od najboljih i najuspješnijih nastupa od kada postojimo. U tako jakoj konkurenciji sve četiri gimnastičarke su osvojile medalje i pehare kako po rekvizitima tako i u all around nagrađivanju. Još jednom čestitam mojim gimnastičarkama i njihovim roditeljima čija nam je podrška veoma bitna.” – rekla je glavna trenerica Svitlana Tinjić.

 

Trenerica i gimnasticarke Slobode u Sloveniji

Za gimnastičarke Slobode nema odmora jer već 13.06.2019.  putuju na turnir  koji će se održati u Perugia (Italija).

 

Medalje su osvojile:

– Amila Bećirović – 1 zlatna, 1 srebrena i 1 bronzana medalja

– Irma Jukić – 1 zlatna i 3 srebrene medalje

– Nejla Muradbegović – 1 zlatna, 1 srebrena i 2 bronzane medalje

– Sara Muradbegović – 3 srebrene medalje

Na vrh