Županijski odbor HDZ BiH Soli povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine

01.03.2020. 


U povodu Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, Županijski odbor HDZ BiH Soli,  svima koji istinski doživljavaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, upućuje čestitke. Podsjećamo,  prije 28. godina odlučnošću i svojim glasom narodi u BiH su osigurali neovisnost koju danas živimo.

 

Na poseban način iskazujemo počast braniteljima koji su tu neovisnost branili svojim životima. Zbog toga je danas važno napomenuti, zbog onih koji to ne znaju ili žele staviti u zaborav,  da su prostore Tuzlanske županije podjednako branili pripadnici postrojbi Hrvatskog vijeća obrane  i Armije BiH. Svi oni prolazili su ratne strahote kako bi njihovi najbliži, a  samim time i svi narodi ovih prostora istinski i ravnopravno živijeli slobodu u ravnopravnosti.

 

Danas,  nakon 28. godina ustavna ravnopravnost naroda na prostoru Tuzlanske županije je upitna.  Mi živimo nešto potpuno drugačije.  Imamo Vladu  Tuzlanske županije u kojoj nema nitko iz reda hrvatskog naroda,  nepoštuju se ustavni i zakonski propisi o ravnopravnosti naroda u javnim institucijama, osjećamo marginalizaciju  sudjelovanja pripadnika HVO-a. Vidljivo je i  odsustvo istinskog dijaloga i uvažavanje hrvatskog političkog bića od strane političkih predstavnika koji danas čine dominantnu većinu kako na lokalnoj razini tako i na županijskoj. To nisu  vrijednosti, a niti  težnje koje je i hrvatski narod utkao u neovisnost i slobodu BiH i izgradnju Tuzlanske županije.

 

Budući da je na političkoj sceni u Tuzlanskoj županiji došlo do izbora novih čelnih ljudi u političkim strankama, Županijski odbor HDZ BiH Soli poziva na kreiranje politika koje će pokrenuti pozitivne porcese i biti ohrabrujući za sve nas koji svoju budućnost vide na našim stoljetnim ognjištima. Politička većina koju čine stranke koje dominantno okupljaju Bošnjake trebale bi napraviti zaokret i uvažiti sve narode jer će samo tako u iskrenom zajedništvu biti moguće graditi bolju i stabilniju Bosnu i Hercegovinu.

 

Županijski odbor HDZ BiH SoliBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!