Zemlja djece u BiH: Podjela školskog pribora za školsku 2017/18 godinu

13.09.2017.
Kao i proteklih devet godina i u školskoj 2017/18 godini Udruženje “Zemlja djece u BiH” će uz podršku donatora obradovati korisnike centra prigodnim paketom školskog pribora. Udruženje „Zemlja djece u BiH“ ulaže napore da pruži djeci sveobuhvatnu podršku u cilju obezbjeđivanja jednakih šansi za postizanje uspjeha u nastavnom procesu.
Uz podršku njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ GmBh i Udruženja „Crveno bijela crvena radost“ obezbjeđeno je ukupno 280 paketa školskog pribora. Osigurano je 47 paketa za socijalno ugrožene korisnike u Dnevnom centru u Tuzli i 233 korisnika na terenskim lokacijama (Mihatovići, Kiseljak, Mramor i Špionica) na kojima djeluje naše udruženje.

Kompleti sadrže školski pribor prilagođen uzrastu pojedinog djeteta, a to su: pernica, sveske, olovke, flomasteri, geometrijski pribor, zadaćnice, pribor za slikanje i ostalo, a 7 prvačića će dobiti i svoju prvu školsku torbu.

Podjela za korisnike Dnevnog centra u Tuzli je planirana u četvrtak, 14.09.2017.godine, u prostorijama TTC “Telex”, sa početkom u 12 sati.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!