Završena rasplesana plesna čarolija – Ova škola je bila najbolja!

23.12.2019. 


Nakon tromjesečnog obučavanja u plesu, u kojem je učestvovalo preko 300 djece iz osnovnih škola u Tuzli, došlo je vrijeme proglasiti ko je bio najbolji od najboljih.

Centar za ples i rekreaciju besplatno je podučavao osnovce iz 10 škola iz Grada Tuzle kroz projekat „Plesom do pravilnog razvoja“ koji se desio pod pokroviteljstvom Grada Tuzle. Subota, 21. decembar, pokazala je koja škola je bila najrasplesanija.

Prvo mjesto osvojila je OŠ Slavinovići koji su dobili vrijednu nagradu zlatnog sponzora M-Bike koji je školi poklonio vrjedonosan bicikl. Drugo mjesto pripalo je OŠ Brčanska Malta, dok se na trećem mjestu našla OŠ Solina.

Svi učenici su dobili zahvalnice.

„Slobodno možemo reći da su svi bili divni i da je Rasplesana zimska čarolija opravdala ovaj naziv. Najvažnije od svega je ustvari da su se djeca dobro zabavila, da su dobila dan posvećen njima i da smo kroz ovaj naš projekat uspjeli učiniti da zavole umjetnost i ples, te na taj način uticati na njihov razvoj.“ – rekao je Senad Softić, predsjednik Centra za ples i rekreaciju.

 

79856611_490184548298718_8721559100351053824_n

Tokom tog dana djecu je zabavljao rasplesani Djeda Mraz, Olaf, Mickey Mouse i treneri CPR-a koji su uspjeli animirati sve prisutne. Djeca su se šarala, imala maskenbal i plesala od samog početka do kraja događaja.

Svim prisutnim obratila se i Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća koja je istakla važnost ovakvih događaja i pravilnog razvoja djeca, te pohvalila CPR za jedan ovakav pristup.

„Od samog početka se trudimo stvoriti kod drugih pozitivan odnos prema sebi i okolini, zbog toga svakodnevno organizujemo različite događaje i radimo s našim članovima na tome. Njihove riječi da im je CPR promijenio pogled na život i sebe nama su najbolji dokaz da radimo prave stvari. Današnji osmijeh i smijeh djece je pokazao da sve ovo nema cijenu.“ – kazala je Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Nakon završetka događaja, iz Centra za ples i rekreaciju su pozvali sve da im se pridruže i kontaktiranjem preko FB STRANICE (https://www.facebook.com/CPR-Centar-za-ples-i-rekreaciju-352139165260272/) pronađunajbolji program zanjih. Bogatomponudomsusigurni da zasvakogapostoji ono što mu odgovaraiunaprijeditćenjegovživot.

Pokrovitelji su bili Grad Tuzla, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, dok su sponzori bili M-bike shop i RK Tuzlanka.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!