Zapadni dio Tuzle na nogama – Što je dosta, dosta je: Šićki Brod i Bukinje od „gradske“ Uprave traže transparentan rad, ili kolektivnu ostavku

16.10.2017. - 21:22
Na prošloj sjednici „gradsko“ Vijeća Tuzla, građani Šićkog Broda i Bukinja su prisustvovali i tražili primjenu istih prava kao i građanima koji žive u društvenim objektima u Šićkom Brodu i Bukinju, ali su u privatnom vlasništvu bez bilo kakvog učešća, to jest priključak na centralno grijanje individualnih stambenih objekata kada su od načelnika dobili obećanje da će naredna tematska sjednica biti zakazana 19.10.2017. godine i da će se do tada pronaći rješenje šta uraditi s njihovim zahtjevima, jer za tu sjednicu vijećnici nisu dobili materijal po pitanju toga da bi uopće mogli raspravljati i donijeti odluku. Kakav apsurd. Međutim, građane ovih MZ-a nije iznenađujuće, kada je u pitanju (ne)rad „gradskog“ Vijeća.

Ne prepuštajući ništa slučaju, glede toga, „Građanska Inicijativa“ (GI) MZ-a Šićkog Broda i Bukinja je organizirala zbor građana ovih MZ-a 15.10.2017. godine u Domu kulture „Rudar“ u Šićkom Brodu, kada je prisutne predsjednik Građanske Inicijative Mirnes Bektić  upoznao građane koji nisu prisustvovali prethodnoj sjednici „gradskog“ Vijeća Tuzla, njenim rezultatima i smjernicama daljih aktivnosti do ostvarenja ciljeva ovih obespravljenih građana, kada u svom obraćanja skupu između ostaloga iznosi:

Dakle, kako vidite iz navedenih činjenica, a i ranijih njihovih odluka, Vijećnici „gradskog“ Vijeća Tuzla vole da rade protuzakonito i vole da donose zaključke u istom kontekstu. Na istoj sjednici je „gradonačelnik“ Tuzle Imamović javno iznio informaciju „19.10. će biti tematska sjednica kada će se donijeti zakonska rješenja o rješavanju problema toplifikacije MZ-a Šićki Brod i Bukinje.

                Međutim, datum održavanja navedene sjednice je zakazan a da Vijećnici nisu dobili nikakav materijal o rješavanju naših zahtjeva, što potvrđuje da načelnik Imamović ponovo izbjegava najavljenu tematsku sjednicu. Od prošle sjednice do danas gradonačelnik Imamović je u svoj ured pozivao mnogobrojne delegacije (prevrtače) koji bi nas ubijedili da odustanemo od naših zahtjeva, što se grdno varaju. Ukoliko na najavljenoj tematskoj sjednici ne budu razmatrani i riješeni naši problemi, dakle, slagali su nas opet. No, i pored svega mi idemo na tematsku sjednicu, zaključak je zbora građana MZ-a Šićkog Broda i Bukinja izričito tražeći rješavanje naših zahtjeva besplatnog priključka na toplinsko zagrijavanje. I, nećemo odustati“.

                Poručuju građani Šićkog Broda i Bukinja predvođeni „Građanskom Inicijativom“  Šićkog Broda i Bukinja.

Revolt i nezadovoljstvo građana MZ-a Šićkog Broda i Bukinja je bio primjetan i na ovom sastanku zapostavljenim odnosom „gradske“ Uprave na čelu s „gradonačelnikom“ Jasminom Imamovićem, njegovih suradnika i predsjednikom „gradskog“ Vijeća, smatrajući da je došlo vrijeme da i njih napokon priznaju ravnopravnim građanima Tuzle i pod hitno poduzmu odgovarajuće mjere za rješavanje nagomilanih problema, ili će u protivnom tražiti njihovu smjenu i smjenu Vijećnika svojih MZ-a ukoliko budu i dalje radili protivno zakonskim odredbama lokalne samouprave.

U video prilogu poslušajmo izjave i diskusije pojedinih učesnika zbora građana MZ-a Šićkog Broda i Bukinja.

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba (članak poslao čitatelj) - Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala BoljaTuzla.ba. BoljaTuzla.ba ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. BoljaTuzla.ba isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!