Zajedničkim aktivnostima gradova i Kantona ubrzati saobraćajno rasterećenje

18.02.2020. 


Gradovi Tuzla i Živinice će bez odlaganja i u najkraćim mogućim rokovima odgovoriti na sve zahtjeve koji se budu ticali i koji budu u domenu lokalnih zajednica, a u pogledu stvaranja preduslova za izgradnju nove dionice ceste Šićki Brod – Đurđevik, dogovoreno je na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona s jedne i gradova Tuzla i Živinice s druge strane.

Naime, danas je u prostorijama Vlade upriličena prezentacija projekta i do sada realiziranih aktivnosti u vezi sa izgradnjom nove dionice magistralne ceste Šićki Brod – Đurđevik, kao i aktivnosti koje će uslijediti u narednom periodu, a za čiju će realizaciju biti neophodne i saglasnosti i angažman lokalnih zajednica.

Kako su istaknuli premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, u Federalnoj direkciji cesta je završen projektni zadatak i uskoro se može očekivati raspisivanje tendera za izradu projekta ove dionice ceste.

„Grad Tuzla je za gradnju i sigurno neće biti kočnica ovom projektu. Smatramo da je u izgradnji razvoj“, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Premijer Tulumović je iskazao zahvalnost za razumijevanje i spremnost gradskih institucija da u što kraćim rokovima odgovore na svoj dio zadatka i urade svoj dio posla, a sve kako bi se što prije počelo sa izgradnjom.

Tokom današnjeg sastanka razgovaralo se i o drugim strateškim pitanjima od značaja za Tuzlu, Živinice, Tuzlanski kanton ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Osim premijera Tulumovića i ministra Buševca, današnjem sastanku prisustvovao je i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković, direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK Zijad Omerčić, sekretar Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Emir Softić i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović. Osim gradonačelnika imamovića delegaciju Grada Tuzle, činili su pomoćnica gradonačelnika za geodetske i imovinsko – pravne poslove Jasmina  Hasanefendić Šimleša, direktorica upravne organizacije Zavod za urbanizam Grada Tuzla Selma Imamović i pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoline Omar Hadžić, dok je u ime Grada Živinica sastanku prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Živinica Enes Glavinić.

 

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!