Vlada TK: Saradnja sa nevladinim sektorom

25.10.2017.
Saradnja sa nevladinim sektorom u cilju kvalitetnije iskorištenosti i promocije javnih resursa, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra razvoja i poduzetništva Osmana Puškara, sa predsjednikom Udruženja građana „Projekt ABC“ Almirom Mustafićem.

Od nekoliko prezentiranih projekata na kojima radi ovo udruženje premijer je posebnu zainteresiranost pokazao prema ideji izrade platforme za umrežavanje univerziteta u Bosni i Hercegovini, a s ciljem njihove međusobne razmjene informacija i promocije univerzitetske ponude.

S tim u vezi premijer Gutić je izrazio podršku ovom projektu, te će u vezi sa mogućnostima njegove konkretne realizacije u narednim danima biti upriličeni razgovori sa resornim ministarstvom obrazovanja i predstavnicima Univerziteta u Tuzli.

„Realizacija ovog projekta mogla bi biti jedan od načina proaktivnijeg djelovanja univerziteta, njihove međusobne promocije, razmjene resursa i studenata, ali i njihovog približavanja budućim studentima“ rekao je premijer Gutić.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!