Vlada TK: Prijem za predstavnike Udruženja „PIPOL“

11.12.2019. 


Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić danas su primili u posjetu predstavnike Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“.

Ovom prilikom predsjednica Udruženja Amra Saračević , članica Izvršnog odbora Udruženja Amira Osmić i socijalna radnica u Udruženju Amra Mujkanović su prezentirale rad Udruženja, dosadašnje aktivnosti i realizirane projekte, kao i ciljeve Udruženja u narednom periodu. Posebna pažnja posvećena je aktivnostima Udruženja na projektu adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, koja je izvršena prije tri godine.

Tokom sastanka je istaknuto da Tuzlanski kanton nažalost zauzima neslavnu vodeću poziciju po broju djece oboljele od malignih oboljenja, te da je s tim u vezi neophodno posebnu pažnju i djelovanje usmjeriti i na više nivoe vlasti kako bi se osigurali što bolji uslovi za dijagnostiku, ali i terapijsko djelovanje.

Premijer Tulumović i ministrica Čolić su izrazili razumijevanje i zahvalnost za aktivnosti Udruženja „Pipol“, te akcentirali da su svi nabrojani razlozi upravo bili i razlozi zbog kojih se Vlada intenzivno uključila i u rekordnom roku obavila sve aktivnosti potrebne za izgradnju Roditeljske kuće u krugu UKC-a Tuzla. Ministrica Čolić je goste upoznala da je prije dva dana na UKC-u potpisan i Ugovor kojim su regulisana prava i obaveze u vezi sa izgradnjom Roditeljske kuće sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka, te je u tom pogledu u narednom periodu neophodno ubrzati aktivnosti, kako bi Kuća što prije bila izgrađena i stavljena u funkciju.

Na kraju sastanka premijer Tulumović je predstavnicima Udruženja rekao da će „Vlada biti partner i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku radu Udruženja i svim onim aktivnostima koje za cilj budu imale stvaranje boljih uslova, kvalitetnijeg tretmana i boljeg statusa malih bolesnika i njihovih porodica“.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!