Vinko Divković novi šef stručnog stožera Čelika iz Zenice

16.11.2017. 


Serijom slabih rezultata NK Čelik iz Zenice je  ove jeseni slabo pozicioniran na ljestvici BH Telecom Premijer lige, zbog čega je Uprava otkazala povjerenje dosadašnjem šefu stručnog stožera E. Beganoviću i na njegovo mjesto dovela ambicioznog Vinka Divkovića 08.11.2017. godine, vlasnika PRO-licence koji će predvoditi ekipu do kraja jesenjeg dijela prvenstva, nadajući se da će u preostala četiri kola popraviti rezultat, a samim tim i položaj na ljestvici. Čelik je trenutno pretposljednji na ljestvici, (11) i ima na kontu svega 10 bodova, što je svakako i bio uzrok za alarm za spas časti kluba, jednog od najstarijih i najuspješnijih u Bosni i Hercegovini (BiH).

 

Novi šef stručnog stožera NK”Čelik”, gospodin Vinko Divković se raduje ovoj suradnji, kada između ostaloga naglašava:

 

„Vrlo dobro poznajem situaciju u Čeliku, što mi pričinjava izazov više da poboljšamo igru, a samim tim ostvarimo povoljniji rezultat i položaj na ljestvici u preostala četiri kola. Prema raspoloživim snagama igračkog kadra potencijal Čelika je daleko veći nego što pokazuje pozicija na ljestvici. Mada je preostalo malo vremena, ipak vjerujem da ćemo smoći snage i kvalitete te obradovati naše navijače uz malo strpljenja“.

 

                Poručuje novi šef stručnog stožera NK Čelik iz Zenice, Vinko Divković, koji je svojevremeno vodio NK Gradinu iz Srebrenika, bivšeg premijerligaša.  

 

                Čelik je jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih klubova, kako u bivšoj Jugoslaviji tako i BiH. Osnovan je 16. lipnja 1945 godine, razdoblje u kojemu je bilo uspona i padova. Od 1994 godine kada počinju prva natjecanja pod okriljem NS BiH, NK Čelik je u naredne tri sezone postao trostruki osvajač prvenstva i dva KUP takmičenja. Pored toga, NK Čelik je osvajao i Intertoto KUP, što su rijetki uspijevali.

 

Sve do 1972 godine NK Čelik je igrao utakmice na stadionu „Blatuša“„ dok se nije preselio na „Bilino polje“, stadion koji u to vrijeme slovio za najljepši u bivšoj Jugoslaviji. I pored toga Čeliku slijedi grčevita borba za premijerligaški status, Uprava kluba i stručni stožer na čelu s Divkovićem gaje optimizam, ukazujući puno povjerenje igračima i nesebičnu podršku vjernih navijača svog dvanaestog igrača.

 

U narednom; 15. Kolu BH Telecom Premijer lige BiH Čelik gostuje u Bijeljini kod nepredvidivog Radnika, koji također loše stoji na prvenstvenoj ljestvici, 8. sa viška 7 bodova od Čelika, kada će po prvi put Divković voditi ekipu sa užarene klupe i nastojati ostvariti povoljan rezultat.

 

„Svjesni smo da neće biti lako protiv Radnika, ali, imamo i mi svoje adute. Igrati ćemo svoju igru i pokušati ostvariti povoljan rezultat“. Kratko je prokomentirao Divković susret sa Radnikom.

 

Poslije gostovanja u Bijeljini, Čelik dočekuje zahuktalu Krupu, potom idu u goste neugodnoj Slobodi, da bi u posljednjem kolu Čelik ugostio HŠK Zrinjski koji dijeli prvo mjesto sa NK Široki Brijeg.

 

Težak raspored ima NK Čelik do kraja jesenjeg dijela prvenstva BH Telecom Premijer lige. No i pored toga, zeničani su i u dosadašnjim takmičenjima znali itekako obradovati svoje navijače, pa, neka tako bude i sada.

 

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!