Veliko plesno takmičenje uskoro u Tuzli: Dolaze i likovi iz bajki

09.12.2019. 


Rasplesana dječja zabava uskoro se dešava u Tuzli. Deset škola s područja Grada Tuzle takmičit će se u plesu koji će pratiti mnoštvo zanimljivih sadržaja.

Centar za ples i rekreaciju kroz projekat „Plesom do pravilnog razvoja“ koji je rađen pod pokroviteljstvom Grada Tuzle, od septembra do decembra besplatno je učio preko 300 osnovaca različitim vrstama plesa i na taj način nastojao stvoriti im ljubav prema ovoj umjetnosti te ih potaknuti na fizičku aktivnost.

  1. decembra učenici će pokazati ono što su naučili i najbolji će svojoj školi odnijeti nagradu.

„Potrudili smo se i da ostali polaznici projekta budu nagrađeni nekim drugim poklonima, jer su to zaista zaslužili. Vrijedno su radili u proteklom periodu i uspješno su savladali sve izazove koje smo im dali, a najveći je taj da smo ih uspjeli odvojiti od računara i potaknuti na ples i druženje.“ – kazao je Senad Softić, predsjednik Centra za ples i rekreaciju.

Mnoštvo sadržaja sprema se za taj dan.

„Dolazi čak i Olaf. Želimo da taj dan bude prava zabava za djecu. Zato smo se potrudili „dovesti likove iz bajki“, uz to ćemo napraviti maskenbal, šaranje po licu i naravno, odlično se zabaviti sa Djeda Mrazom koji će zaplesati sa njima.“ – kaže Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Organizatori pozivaju sve da im se pridruže i na taj način podrže svu djecu koja su vrijedno radila na ovom projektu. Pored toga, obećavaju dobru zabavu svima onima koji dođu i njihovoj djeci, jer će ostali sadržaji zaokupirati njihovu pažnju i sigurno priuštiti nevjerovatan dan.

Pokrovitelji ovog projekta su Grad Tuzla, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, M-Bike shop i Robna kuća Tuzlanka.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!