Ustanova po mjeri i potrebama pacijenata – Otvorena „PLAVA BOLNICA CENTAR“

02.08.2020. 


U centru Tuzle zvanično je otvorena „PLAVA BOLNICA CENTAR“, multidiciplinarna specijalna bolnica za ginekologiju i akušerstvo, IVF centar, hirurgiju, plastičnu hirurgiju i urologiju. Tako se na prostoru većem od 2.000 kvadratnih metara nalazi bolnički kompleks sa prvim privatnim porodilištem u Federaciji BiH koji prati raskošan i moderan ambijent, savremeni operacijski blok sa dvije vrhunski opremljene operacione sale, dvije porođajne sale, sobom za buđenje i intenzivni nadzor pacijenta te komfornim sobama za oporavak i liječenje pacijenata. Uz hirurške usluge, u ambulantama će se obavljati specijalistički pregledi, a pacijentima će biti dostupna i laboratorija 24 sata.

 

„Nakon 23 godine rada, Plava Poliklinika je danas jedina privatna zdravstvena ustanova koja zdravstvenu djelatnost obavlja na primarnom, sekundarnom i tercijarnom nivou s integriranom cjelokupnom dijagnostikom. Svoj uspjeh i ugled dugujemo predanom radu i stručnosti uposlenika, savremenoj dijagnostici, a prije svega dugogodišnjem povjerenju naših pacijenata kojih je do sada više od 300.000. Sada u novom prostoru budućim majkama nudimo usluge prvog privatnog porodilišta u FBiH koje je potpuno prilagođeno njihovim potrebama“ kazala je dr. Dženita Kurtćehajić, spec. ginekologije i akušerstva.

 

plava bolnica 1

Tim od šest iskusnih ginekologa podređen je potrebama pacijentica, a s ciljem da sigurno i bez straha dožive najveću životnu radost.

„Naše buduće majke su u sigurnim rukama jer im nudimo najveći stepen stručnosti, individualnog pristupa i omogućavamo prisustvo osobe koju porodilja želi uz sebe, kako bi imala dodatnu sigurnost i psihološku potporu. Jednostavno, sve je podređeno potrebama majke i budućeg života koji se kod nas rađa“, kazala je prim.dr. Fatima Klempić-Dautbašić, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista fetalne medicine i obstetricije.

 

plava bolnica 2

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio i član uprave „PLAVA BOLNICA CENTAR“, prim. dr. Džemil Hujdurović, specijalista ginekologije i akušerstva, ultrasoničar, dr. porodične medicine.

„U koraku sa savremenom medicinom i tehnologijom, stručan tim naše ustanove veliki broj zahvata obavlja primjenom laparoskopske minimalno invazivne metode iz oblasti ginekologije, hirurgije i urologije. Iz domena estetske hirurgije na usluzi su popularni hirurški tretmani povećanja ili smanjenja grudi, zatezanje kapaka i kože lica, korekcija ušiju, liposukciju i zatezanje trbuha. Također, izvodimo apliciranje botoxa i hijaluronskih filera u svrhu uvećanja usana, jagodica i korekcije podočnjaka“, istakao je dr. Džemil Hujdurović.

 

Važno je napomenuti da je rad u ustanovi u potpunosti prilagođen preporukama Kriznog štaba Federacije BiH, a više informacija o uslugama novootvorene specijalne bolnice može se dobiti pozivom na broj 035 393 333.

 

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!