Udruženje žena Tuzla Aktiv Novi grad II i ove godine ispoljili svoju humanost Predsjednica, Nedžiba Dautović (Majka Tereza) sa svojim članicama uvijek ispred drugih

20.12.2018. - 22:12 


Udruženje žena Tuzla (Užt) Aktiv Novi grad II je i ove godine nastavilo sa svojim humanitarnim akcijama na čelu s predsjednicom, gospođom Nedžibom Dautović (Majka Tereza), kako je mnogi iz milja zovu, posjetili UG „Majke hendikepirane djece TK Tuzla“ 20.12.2018. darivajući im novogodišnje paketiće i time još jedanput u nizu ispoljile svoju humanitarnu akciju apelirajući i na druge da im se pridruže.

Nedžiba Dautović, (Majka Tereza) predsjednica Užt Aktiv Novi Grad II nam između ostaloga izjavi:

„Došla sam s dvadesetak članica našeg udruženja posjetiti „majku Sajdu“ i njenu djecu s posebnim potrebama koje posjećujemo redovno duži niz godina darivajući im novogodišnje paketiće kako bi ih bar nakratko obradovale. Kada dođemo u ovo Udruženje, Udruženje „Majki hendikepirane djece TK Tuzla“ vidimo da je zaista ova populacija totalno zapostavljena, ne samo od društvene zajednice, nego i nas pojedinaca, onda kažem, uistinu se moramo spustiti na zemlju, ne gledati samo sebe, pomoći i drugima.

Trebalo bi da se više angažiraju ljudi, dobrotvorci, humanisti i slično, te, pomoći ovoj zapostavljenoj djeci. Za vrijeme današnjeg druženja smo zajednički pjevali, igrali, smijali, a oni su nas na kraju počastili sokićem, grickalicama i uvjerili da su nas širokogrudno prihvatili i istinski nam se obradovali. Hvala mojim članicama koje su se odazvale ovoj akciji, a, ujedno koristim priliku čestitati nastupajuće božićne i novogodišnje blagdane svima želeći im svu sreću ovoga svijeta, pa se i na godinu vidimo“. Poručuje majka Tereza.

Individualci, privredni subjekti, dobrotvorci, humanisti, te Vladine i ne Vladine organizacije ne oglušujte se na apele pomoći ovoj najugroženijoj populaciji. Obradujte ih sitnicom. Oni su skromni. Ne traže puno, samo djelić pažnje i ljubavi.

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba (članak poslao čitatelj) - Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala BoljaTuzla.ba. BoljaTuzla.ba ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. BoljaTuzla.ba isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!