Učesnici ‘Marša mira’ prvi put prešli trasu kojom su išli Srebreničani 1995.

10.07.2019. 


Kolona „Marša mira 2019“ u poslijepodnevnim satima stigla je u Potočare. Oni su pješačili oko stotinu kilometara kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida u Srebrenici iz jula 1995. godine.

Predsjednik Pododbora „Marša mira 2019“ Munir Habibović zahvalio se svima koji su učestvovali na „Maršu mira“.

– Nakon 24.godine genocida u Srebrenici i Podrinju, prvi put smo uspjeli da prođemo najgori dio trase. Pokazali smo još jednom kako možemo biti hrabri. Nadam se da sljedeće godine neće biti gori uslovi prelaske trase kao što su bili danas. Trasa će se prelaziti sve dok postoji jedan preživjeli iz „Marša smrti“ 1995.godine. Iskreno se zahvaljujem na učešću i hvala vam na svakom koraku i svemu što ste učinili. Pozivam vas da i sljedeće godine ponovo dođete u većem broju – kazao je Habibović.

 

FNA_105369

Na ovogodišnjem „Maršu mira“ bili su učesnici iz cijelog svijeta.

“Marš mira” jedan je od najmasovnijih aktivnosti koja se održava u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Učesnici „Marša mira“ su iznijeli tabute s posmrtnim ostacima žrtava genocida do Musale gdje će sutra biti obavljena dženaza za žrtve genocida.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!