U Živinicama počela gradnja jedne od najmodernijih ljetnih scena u BiH

21.05.2020. 


Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izgradnju moderne ljetne pozornice. Cilj projekta jeste povećanje sadržaja u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena.

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su osigurana iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kamenjaković je istakao važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te dodao da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca, navodi se u saopćenju.

-Projekt ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekt i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekt ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način – kazao je gradonačelnik Kamenjaković.

Ovo je samo jedan u  nizu zanimljivih infrastrukturnih projekata u Živinicama, s obzirom da počinje i gradnja novog dječijeg gradskog igrališta, a nakon izgradnje putne infrastrukture, kružnih tokova, uređenja javnih površina, parkinga, uređenja poslovnih zona, saopćeno je.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!