U Tuzli održana radionica ‘Snaga žene’

02.12.2019. 


Radionica “Snaga žene”, čiji je cilj promocija prava žrtava, modela rehabilitacije, ali i ublažavanje, prvenstveno ratne traume, organizirana je danas u Tuzli.

Oko 40 korisnica usluga Udruženja “Snaga žene” iz Tuzle, sa članovima porodica i uz podršku žena iz lokalne sredine, prošlo je taj edukativno-terapeutski tretman tokom dosadašnje četiri radionice.

Predsjednica ovog udruženja Branka Antić-Štauber smatra da se pokazalo da postoji vrlo dobar potencijal razumijevanja unutar porodice.

– Pokazalo se da članovi šire sredine predstavljaju mikrosredinu u kojoj se nalazi osoba koja je preživjela nasilje i sve te osobe su jako važne u rehabilitaciji i oporavku, kao i problemu umanjenja stigme – pojasnila je.

Antić-Štauber je naglasila da projekt finansira UNFPA i Ambasada Velike Britanije u BiH. Zajedno realiziraju projekt kako bi pomogli ženama koje su susreću s problemima nakon različitih vrsti nasilja i zlostavljanja.

Korisnice usluga Udruženja “Snaga žene” okupljene na radionici u Tuzli već duži period uživaju podršku i žena iz lokalne zajednice koje učestvuju u aktivnostima ovog udruženja.

Realizirana radionica posljednja je od četiri organizirane u Tuzli. Taj niz bit će nastavljen i u narednoj godini, dok u decembru ove, Udruženju “Snaga žene” preostaje da slične radionice, zbog ukazane potrebe, organizira u Šamcu i Brčkom.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!