U Tuzli održan ‘Dan novih tehnologija – Novi koncepti u auto industriji'(VIDEO)

12.10.2017.

Autor: boljatuzla/FENA 


Forum “Dan novih tehnologija – Novi koncepti u auto industriji” održan je danas u Tuzli u organizaciji Kantonalne privredne komore i agencije Coloseum. Ovom prilikom predstavljeni su električni automobili i fosilno gorivo.

Na forumu je rečeno da iako u brojnim segmentima bh. društvo stagnira, firme koje se bave proizvodnjom dijelova za automolisku industriju ostvaruju značajan profit te da je broj zaposlenih i obim poslova u stalnom porastu. Predstavljene su prednosti električnih automobila, kojih još nema na bh. tržištu.

Voditeljica prodaje firme “Guma M”  Jelena Babić istakla je da je “renault zoe” najprodavanije električno vozilo u Evropi.

– Komercijalizacija električnih vozila u BiH od Renaulta još nije nastupila, a najbliže nama došlo je do Hrvatske – naglasila je Babić te kao razlog tome navela infrastrukturu koju BiH nema.

Kompanija “Junuzović Kopex” predstavila je prirodni gas, za koji je rečeno da je energent 21 stoljeća, te da je idealno fosilno gorivo.

Glasnogovornica ove firme Dinka Junuzović izrazila je zadovoljstvo što široj publici može predstaviti vozila koja se mogu puniti na njihovoj punionici na “cng” plin.

– Došlo je vrijeme da i industrijske potrošače informiramo da uz minimalne troškove prelaska na upotrebu ‘cng’ plina mogu ostvariti velike uštede, ali i uticati na zaštitu naše okoline – naglasila je Junuzović.

O prvom električnom automobilu i punionici Elektroprivrede BiH u Sarajevu govorili su predstavnici ove kompanije, a riječi je bilo i o autoindustriji u BiH iz perspektive proizvođača.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!