U Tuzli najavljena promocija knjige „Tjelesna svjesnost u košarci“

08.02.2019. 


U izdanju Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku iz štampe je izašla knjiga „Tjelesna svjesnost u košarci“ tuzlanskih profesora Alije Biberovića i Damira Ahmića, čija je promocija najavljena za idući petak u Tuzli.

U knjizi su sublimirana iskustva i naučna saznanja autora o košarci kao jednom od najpopularnijih sportova u svijetu.

– Knjiga asocira na poseban osvrt vezan za edukaciju u košarci. Ovo je, da tako kažem, jedan holistički pristup u sportu, koji je neizmjerno bitan za najveće domete. Specifičnost knjige krije se u određivanju karakteristika ličnosti, koje određuju naš put, bez obzira da li on bio u igračkom ili trenerskom smislu. Naravno, tu je neizostavan i obrazovni modus, potkovan pedagoškim i psihološkom principima koji se velikim djelom naznačeni u ovoj knjizi – kaže za Fenu jedan od autora, Damir Ahmić.

Koautor Alija Biberović, koji je u košarci prošao sve faze, od igrača do trenera i selektora ženske reprezentacije BiH, pa sveučilišnog profesora, kaže za Fenu da je knjiga namijenjena svim ljubiteljima košarke.

– Pri tome mislim prvenstveno na igrače i trenere, ali i sve ljude koji su makar djelićem u ovom sportu, a sve da bi ga bolje razumjeli. Tehnika i taktika nije ono što se misli, samo izgled, nego je veza između uma i elemenata pokreta koji se kasnije usavršavaju – naglašava profesor Biberović.

Na promociju knjige, 15. februara u Kongresnoj sali hotela „Tuzla“, najavljen je dolazak mnogih poznatih osoba iz svijeta košarke i sporta uopće. O knjizi će, osim autora, recenzenata i promotora, govoriti košarkašica Razija Mujanović i istaknuti trener Velimir Gašić, dok će se posjetiocima putem linka obratiti trener Damir Mulaomerović.

Promocija knjige najavljena je za 18 sati.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!