U Sabornom hramu u Tuzli služena božićna liturgija

07.01.2019. 


U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli jutros je, u povodu pravoslavnog Božića, upriličena sveta arhijerejska liturgija, koju je predvodio paroh tuzlanski Miloš Trišić.

Božićnoj liturgiji prisustvovao je veći broj vjernika iz Tuzle i okolnih mjesta.

Nakon liturgije Trišić je čestitao vjernicima praznik tradicionalnim pozdravom “Mir Božiji – Hristos se rodi”, kazavši da je Božić praznik koji donosi radost Hristovog rođenja i koji treba da uđe u srca i domove vjernika.

-Rođenje sina Božijeg je centralni, ključni i najvažniji događaj svjetske historije. Njegov smisao u apsolutnoj mjeri utemeljuje hrišćanski način života, pogled na svijet i temelje danas kada ste sabrani u svetom hramu – stoji u poslanici koju je ovom prilikom pročitao Trišić.

Božić je praznik kojem prethodi 40-dnevni post, a čiji je kraj označen sinoćnjim paljenjem badnjaka u dvorištu pravoslavne crkve u Tuzli.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!